Reklam 1

  • İslam'da İman



    Ülkemizde dini hususlarda yetkili ve en güvenilir olan kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "İMAN" kavramının tanımı ile ilgili yazısı aşaģıda belirtilmiştir.
    (NOT: Aslında "İMAN"kavramını tanımlamak kolay gibi görünür, fakat İslam dini hususları bu işin ehilleri, yani İslami ilimler konusunda bilgi sahibi olan kişi ve kurumlar tarafından incelenirse daha doğru ve anlaşılır sonuçlara ulaşılır.)

    İman; bir şeyi gönül huzuru ile benimseme, ona içten ve yürekten inanmadır.
    İslâm’a göre iman, Peygamber Efendimizin Yüce Allah’tan getirdiklerinin doğru olduğunu kabul edip, onlara gönülden inanmaktır. Bir hadiste şöyle belirtilmektedir:  
    Hz. Peygamber, ashabı ile otururken beyaz elbise içerisinde bir adam gelir ve Hz. Peygamberin önüne diz çöküp oturur.
    Rasulullah’a:  “İman nedir?” der.
    Rasulullah:  “İman: Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe (öldükten sonra dirileceğine), kadere, hayrına ve şerrine inanmandır” cevabını verir.
    Adam:  “İslâm nedir?” der.
    Rasulullah:  “İslâm: Allah’a ibadet edip, O’na hiç bir şeyi ortak koşmaman, namazını kılman, farz olan zekâtı vermen, hacca gitmen orucu tutmandır” karşılığını verir.
    Adam:  “İhsan nedir?” der.
    Rasulullah: “İhsan: Allah’ı görüyormuş gibi O’na ibadet etmendir. Her ne kadar sen O’nu görmüyorsan da O seni görüyor.” diye cevap verir. Adam sonra çıkıp gider. (Buhârî, “İman”, 37; Müslim, “İman”, 1, 5).

                                                                                                                                           KAYNAK: diyanet.gov.tr

    Hiç yorum yok

    Post Top Ad

    ad728

    Post Bottom Ad

    ad728